fbpx

Schladerer Kirschwasser

En flaska Kirschwasser från producenten Schladerer med en färgglad bakgrund

Kirschwasser-Ett ädelt destillat

Fruktsprit är ett en kategori som i Sverige lever en vardag i skuggan av andra, oftast fatlagrade, destillat. Det är nog många som hade respekterat kategorin mer ifall man visste vilket enormt arbete som går till att framställa Kirschwasser.

En flaska Kirschwasser från Schladerer innehåller cirka 8 kilo körsbär från Schwarzwald. Körbären plockas från de upp till 150 år gamla träden när sockermängden i körsbären är som högst vilket är under en period på endast fyra veckor per år. Körsbärsodlingarna ligger på 200-300 meters höjd och de vanligaste körsbärsvarianterna är Dollenseppler, Schwarze Schüttler och Benjaminler.

 

Inte bara för ostfondue

Kirschwasser är en nödvändighet för att kunna tillaga ostfondue och även en viktig ingrediens i bakverk så som schwartzwaldtårta, men det är även en fantastisk apertif efter en stor måltid. Förslagsvis så ska den serveras kylskåpskall.

Ett användningsområde som fullkomligt exploderar just nu är att använda Kirschwasser i cocktails, komplexiteten som den har gör sig väldigt väl med sötare spritsorter. 

Varför inte testa en Black Forest Negroni? Byt ut gin mot Schladerer Kirschwasser för en tysk twist på alla bartenders favoritcocktail.

Pris: 449 SEK 
Alkoholhalt: 42%
Artikelnummer:55796
Producent:Alfred Schladerer GmbH
Brennkunst seit 1844 - Schladerer
Schlader Logga

Denna hemsida innehåller information om alkoholprodukter