fbpx

Ron del Barrilito 3 Star

Barrilito , rom, Puerto Rico

Från Puerto Ricos äldsta romproducent

Ron Barrilito har sina rötter djupt förankrade i Puerto Ricos historia, med början redan 1787 då den spanska kronan överlät Hacienda Santa Ana till Fernández-familjen. Det var här, på denna historiska plats, som Pedro Fernández, efter att ha återvänt från sina ingenjörsstudier i Frankrike 1871, inspirerades av sin tid med klasskamrater som Cartier och Eiffel, att revolutionera kategorin lagrad rom. Genom att kombinera sina nyvunna kunskaper med traditionella metoder, skapade han 1880 formeln och processen för Ron Barrilito. Rommen, som ursprungligen serverades från ett litet fat – ”barrilito” – blev snabbt populär bland haciendans gäster, vilket lade grunden för det anrika varumärket.

Ron Barrilito 3 Star

Ron Barrilito 3 Stars, en imponerande blandning av rom som åldrats mellan 6 till 10 år i olorosso fat, står som en symbol för hantverksskicklighet och tradition.  Smakprofilen är rik på aromer av mandel, vanilj, russin och banan, med en robusta arrakstoner. Den mjuka och fruktiga sötman kompletteras av en lätt rökig eftersmak, vilket gör den till en upplevelse utöver det vanliga.

Produktionen av Ron Barrilito sker fortfarande enligt de traditioner och metoder som etablerades av Fernández-familjen för över ett sekel sedan, vilket inkluderar noggrann åldring i de spanska sherryfaten. Denna process bidrar inte bara till rommens unika smakprofil utan är även ett bevis på familjens åtagande till kvalitet och hantverk.

Genom att bevara dessa traditioner erbjuder Ron Barrilito en oöverträffad romupplevelse som speglar både historiens djup och den rika kulturen på Puerto Rico. Det är en historia om passion, hantverk och en familjs dedikation till att skapa den finaste rommen, oavsett om det är för en lugn stund av reflektion eller som en del av en sofistikerad cocktail.

Pris: 539 SEK 
Alkoholhalt: 43%
Artikelnummer:85787
Producent: Ron Barrilito
Ron Barrilito

Denna hemsida innehåller information om alkoholprodukter