fbpx

Basarana Pacharán

Pacharán – en välbevarad hemlighet från Spanien

I området kring Navarra, bland böljande landskap, döljer sig en välbevarad hemlighet: Pacharán. Denna dryck, med rötter djupt förankrade Navarras rika kultur, bjuder på en smakresa! Framställd genom att låta slånbär macerera i anislikör, förenar Pacharán det bästa från två världar – den djärva karaktären hos anis tillsammans med slånbärets fruktighet och subtila  syrlighet. Som en icke-artificiell hallonlakrits-skalle skulle man kunna säga.

Genom tidernas gång har Pacharán utvecklats från ett husmorsrecept till en storsäljare, känd för dess distinkta smak. Den karekteristiska röda färgen och dess sametslena textur gömmer på en historia fylld av tradition, passion och hantverksskicklighet

Basarana Etiqueta Negra representerar det absoluta toppskiktet av Pacharán och är en sann ikon i Spanien.  Här är några punkter som belyser dess unika egenskaper och framställning:

  • Selektiv Ingrediensursprung: Till Basarana Etiqueta Negra används endast de finaste slånbären, noggrant utvalda från de bästa buskarna i Navarras lantliga landskap. Dessa bär har en idealisk balans av sötma och syrlighet, vilket är avgörande för dryckens djup och komplexitet.

  • Lång Maceration: Etiqueta Negra genomgår en längre macerationstid än genomsnittet. Detta låter aromerna utvecklas och fördjupas ytterligare och skapar en mer mångfacetterad smakbild

  • Exklusiv Anis: Den anis som används i Etiqueta Negra är av högsta kvalitet, vilket ger en ren och distinkt smak som perfekt balanserar slånbärets naturliga syrlighet.

  • Sofistikerad Smakprofil: Drycken bjuder på en extraordinär smakupplevelse med noter av vanilj, mörka bär, och en antydan av kryddiga toner, vilket ger ett rikt och fulländat avslut. Dess komplexitet och elegans återspeglar den höga hantverksskicklighet som krävs för att framställa denna prestigefyllda Pacharán.

Pris: 239 SEK 
Alkoholhalt: 25%
Artikelnummer:85758
Producent: Hijos de Pablo Esparza

Denna hemsida innehåller information om alkoholprodukter