fbpx

Ron Colón Red Banana Ole0

Ron Colon

Ron Colón Banana Ole0 - El Salvador möter Jamaica

Ron Colón Banana Oleo Rum, är en fantastisk sammansmältning av väl utvalda ingredienser och unika rommer. Jakten på den perfekta banansmaken tog sin början när Eric van Beek och Danil Nevsky introducerades till konsten att tillverka ”banan oleo sirap” som traditionellt görs i El Salvador på röda bananer. Det var dock Steph DiCamillo, Ron Colóns Brand Ambassador som verkligen fick upp ögonen för denna produkt och skapade en cocktailrörelse unde hashtaggen #ThisRumIsBananas och ville få ut denna till gemene man utanför cocktailscenen. Basen är Ron Colóns mörka åldrade rom, en blend på 6-årig rom från El Salvador och Jamaikansk pot-still rom med tillsatt banan oleo

Produkten karaktäriseras av en söt profil med tydliga tropiska toner av färsk sockerrör och banan, balanserat med jordiga noter och en härlig sötma från melass. Smakpaletten bjuder på smaker där rostad kakao och karamelliserad banan möter en fräsch och kryddig touch av hetta och pot still-funk. Denna unika kombination av smaker gör Ron Colón Banana Oleo till en utmärkt bas för kreativa cocktails eller för att avnjutas ren!

Röda bananer, vad är det?

Den ursprungliga inspirationen till detta skapande kom från att se de röda bananträden som växer på Jags Head Coffee Farms i El Salvador. De stora bladen ger skugga till de sköra kaffebären. Bananerna är mjuka och har en söt smak när de är mogna. En del säger att de smakar som en vanlig banan, men med en antydan av hallonsötma. .

Precis som de flesta bra planer började det på en bar, men tack vare pandemin blev Red Banana Oleo till under en virtuell drinksession med Ron Colón-teamet. Vem gillar inte en god banandaiquiri?

Pris: 399 SEK 
Alkoholhalt: 40,5%
Artikelnummer:85143
Producent: Ron Colón

Denna hemsida innehåller information om alkoholprodukter