fbpx

Porsche 75 x Aldinger Cuvée

Weingut Aldinger – Firar 75 År med en exklusiv Weißwein Cuvée

I denna Weißwein Cuvée möts Weingut Aldingers expertis med en kraftfull hyllning till Porsches 75-åriga arv.

Med noggrant utvalda druvor som speglar Württembergs rika terroir, framkallar varje glas av detta vin en känsla av dynamik och förfining. Upplev hur välstrukturerade smaker av vita frukter och subtila mineraler samverkar för att skapa en Sauvignon Blanc-driven cuvée som är lika tidlös som de ikoniska varumärke som den firar.

Om Weingut Aldinger

När Bentz der Aldinger år 1492 lämnade den lilla staden Aldingen för Fellbach, kunde han nog inte ana att hans beslut skulle lägga grunden för regionens äldsta vingård. Närmare femhundra år senare, år 1955, tog Gerhard Aldinger ett avgörande steg och omvandlade sin svärfars tunnbindarverkstad till ett fullskaligt vineri.

Köpet av vingården Untertürkheimer Gips 1973 blev en milstolpe i egendomens historia, etablerande namnet ’GIPS’ som en synonym för distinkta, mineralrika viner som aldrig tidigare skådats i regionen.

Gert Joachim Aldinger, ofta kallad ’Kungen av Kappelberg’, förde traditionen vidare från 1992 med innovativa metoder som internationella druvsorter och radikalt reducerade skördeuttag, vilket revolutionerade vinmakningen i regionen.

Idag anses Weingut Aldinger vara ett av Württembergs främsta vinerier.

Pris: 239 SEK 
Alkoholhalt: 12,5 %
Artikelnummer:56957
Producent: Weingut Aldinger
HOME (weingut-aldinger.de)
Logotyp för Weingut Aldinger
Exklusiva släpp och nyheter

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev

Du kan va lugn, vi skickar bara ut när vi har någonting spännande på gång

Denna hemsida innehåller information om alkoholprodukter